Facebook Pixel

Birkenstock®

De familieonderneming Birkenstock® kijkt terug op een lang en traditierijk verleden. Sinds meer dan 235 jaar is het principe van Birkenstock u kwalitatief hoogwaardige producten te bieden, die de natuurlijke functies van de voet stimuleren en behouden. Met de uitvinding van het blauwe voetbed en het kurk-diepvoetbed heeft Birkenstock de schoenenbranche gerevolutioneerd en daarmee de basis gelegd voor het huidige segment comfortschoenen, de Birkenstocks

Klik hier om uw Birkenstocks te bestellen

Ook vandaag de dag zet Birkenstock met innovatieve ideeën en concepten steeds opnieuw nieuwe maatstaven. Zo draagt Birkenstock bijvoorbeeld met een milieuvriendelijke productie en het gebruik van duurzame en langdurige materialen actief bij tot het behoud van het milieu voor de volgende generaties. De productievestiging Duitsland speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Hierdoor garandeert Birkenstock u bij al haar Birkenstocks een gelijkblijvende hoge kwaliteit “made in Germany”.

Alle Birkenstocks onderscheiden zich verder door een optimale pasvorm en het hoogste draagcomfort. Daarom biedt Birkenstock alle modellen in twee voetbedbreedten aan: de normale breedte voor normale voeten, de smalle breedte voor heel smalle voeten.

Mocht u het Birkenstock® comfort nog niet persoonlijk beleefd hebben, dan raden wij u aan een kijkje de nemen in deze webshop.

Het Birkenstock® voetbed

Birkenstock voetbed  

1. Voetbedrand
Extra hoog om de tenen te beschermen.


2. Tenengrijper
Stelt de tenen in staat om zich optimaal te bewegen vooreen natuurlijke afrolbeweging van de voet.


3. Dwarswelvingssteun
Zorgt voor een natuurlijke, correcte stand.


4. Bekleding van veloursleer
Garandeert een goed voetklimaat.


5. Binnenste en buitenste langswelvingssteun
Steunen de voet en geven hem een goed evenwicht bijhet neerzetten.


6. Diepe hielholte
Geeft de voet stevig houvast en steunt het natuurlijkebindweefsel.


7. Voetbed van Kurklatex
Is uiterst flexibel en zorgt voor het unieke, bijzonder hogedraagcomfort.

 

Tussen de twee verschillende jutelagen bevindt zich eenzachte, anatomisch gevormde kurklatexkern. De onderstejutelaag zorgt voor stabiliteit en de bovenste, dichtere jutelaagneemt vocht op. Samen met de krachtige velourslerendekzool zorgt dit voor een optimaal voetklimaat en hethoogst mogelijke draagcomfort.

1. Veloursleren-dekzool

2. Bovenste jutelaag

3. Kurklatexkern

4. Onderste jutelaag

5. EVA-loopzool

 

Birkenstock voetbed

Uitleg voeten Birkenstock

 

Bewegingsvrijheid voor de voeten

De jarenlange ervaring in het schoenmakersambacht heeft Birkenstock geleerd dat veel schoenen voor de natuurlijke vorm van de voet veel te krap zijn. Ze remmen de natuurlijke stapafwikkeling, beperken de voet- en beenmusculatuur, drukken de tenen samen en belasten de voet alleen puntsgewijs. De mogelijke gevolgen zijn pijn, vervormingen van de voet en verzwakkingen van de spieren, pezen en banden. Het Birkenstock®-voetbed is naar het voorbeeld van de natuurlijke vorm van een gezonde voet gemaakt, verdeelt het lichaamsgewicht gelijkmatig over de voeten en geeft de voet de bewegingsvrijheid die hij nodig heeft.


Op de afbeelding is duidelijk tezien hoe het dragen van te strakkeschoenen de voet in een houding dwingt die op lange termijn tot vervormingenaan de bal van de voeten een scheve grote teen kan leiden.

Het Birkenstock®-voetbed geeftde voet de ruimte die hij nodig heeft.

Voor elke voet de juiiste wijdte
Daarom biedt Birkenstock het diepe voetbed in twee wijdten aan: de normalewijdte voor normale voeten, de smalle wijdte voor bijzondersmalle voeten. De bovenstukken zijn ten behoeve van een optimalepasvorm perfect afgestemd op de specifi eke wijdte van hetdiepe voetbed. in combinatie met de verstelmogelijkheden van deriemen krijgt u een 'maatschoen' die perfect op uw voeten is afgestemd.

Klik hier om uw Birkenstocks te bestellen